Tüp Mide Ameliyatı Nasıl Yapılır?
Tüp Mide Ameliyatı Nasıl Yapılır? Obezite tüm dünyada hızla yayılan, psikososyal pek çok olumsuz etkiler doğuran ciddi bir hastalıktır. Bu hastalıkla mücadele konusunda geliştirilen cerrahi müdahalelerden birisi de; tüp mide ameliyatı tekniğidir. Medikal müdahalelere rağmen obezite hastalığının tedavisine cevap vermeyen kişilerde doktorlar tarafından yapılan bir takım tetkikler neticesinde gerçekleştirilmesine karar verilen yöntemdir.
Tüp Mide Ameliyatı Nasıl Yapılır?
Ameliyat esnasında mide dokusu kesilir ve tüp şekline getirilmektedir. Laparoskopik yöntemle yapılan ameliyat, karına açılan 5 tane 1 cm’lik delikten müdahale ile uygulanır. Midenin etrafındaki; kalın bağırsak, pankreas, karaciğer ve dalak bağlantıları açılır. Söz konusu işlemler Ligasure olarak isimlendirilen ultrasonik kesme işlevi gören aletlerle yapılmaktadır.
Tüp mide ameliyatı esnasında; midenin kubbe kısmı olarak tanımlanan fundusun büyük bir bölümü çıkartılmaktadır. Bu müdahalenin amacı ise şu şekilde ifade edilmektedir; midenin dolmasıyla beyine gönderilen nörohümöral mesaj, fundustan kaynaklanır ve ameliyatta fundusun çıkarılmış olması erken doymayı sağlayan unsurlardan birisidir. Ancak yeterli miktarda fundusun bırakılması, reflünün gelişmemesi açısında önem arz etmektedir.
Tüp Mide Ameliyatı Nedir?
Tüp mide ameliyatı bir diğer ismi ile Sleeve Gastrektomi; aşırı kiloluluk, hastalık ölçüsüne varan şişmanlık obezite durumunda doktorların gerekli tahlil ve tetkikleri neticesinde gerçekleştirdikleri kısıtlayıcı bir ameliyat türüdür.
Tüp Mide Ameliyatı Ortalama Ne Kadar Sürmektedir?
Laparoskopik tüp mide ameliyatları genellikle yaklaşık 1 saat sürmektedir. Hasta bu esnada genel anestezi yöntemiyle uyutulmaktadır. Elbette ameliyatın ne kadar sürdüğünden ziyade uygulanan yönteme odaklanmak gerekmektedir. Hastaya uygulanacak yöntem ve hastanın durumu ameliyat süresinde farklılıklar doğuracaktır.
Tüp Mide Ameliyatının Riskleri Nelerdir?
Cerrahi müdahalelerin her biri kendine göre bir takım riskler taşımaktadır. Peki, tüp mide ameliyatı (Sleeve Gastrektomi) çok riskli bir ameliyat mıdır? Hayır, ameliyat alanında uzman doktorlar, uygun teknik ve donanımlı bir hastanede müdahaleye uyumlu bir hastada gerçekleştirildiğinde güvenilir bir ameliyat yöntemidir.
Tüp mide ameliyatının riskleri ise şu şekilde sıralanabilir; sızma (kaçak), kanama, yara yeri enfeksiyonu, emboli, darlık. Ancak tüm bu sıralanan riskler deneyimli doktorlar eşliğinde doğru yöntemle gerçekleştirildiğinde oldukça düşüktür.
Türkiye Tüp Mide Ameliyatı Kesin Çözüm Müdür?
Aşırı kilolarla mücadele eden bireyler yaşadıkları sosyal baskı, psikolojik sorunlarla mücadele edemez hale gelmektedir. Tüm bu süreçte kişinin yaşam kalitesi ciddi anlamda azalmaktadır. Bu noktada birey, diyetlerle mücadele etmekte ancak her seferinde başarısız olmaktadır. Her başarısızlık da ciddi psikolojik etkiler oluşturmaktadır.
Tüp Mide Ameliyatı Nasıl Yapılır? Tüp mide ameliyatları da, obezite ile mücadele eden hastaların tedavisinde kullanılan cerrahi bir müdahaledir ancak tüp mide ameliyatı kesinlikle bir mucize değildir. Yalnızca çok daha kolay diyet yapmanıza yardımcı olacaktır. Ameliyat sonrasında belirli oranlarda kilo vermeye başladığınızı göreceksiniz; bu sizin yaşam kalitenizi artıracağı gibi sizi daha mutlu bir birey haline getirecektir. Ancak ameliyatın ardından artık sağlıklı şekilde besleneceğiniz konusundaki kendinize verdiğiniz sözü unutmamalısınız.
Aşağıdaki butona tıklayarak WhatsApp üzerinden bizimle iletişime geçebilir, merak ettiğiniz her şeyi sorabilirsiniz.
- Zayıf0 - 18,4
- Sağlıklı18,5 - 24,9
- Fazla Kilolu25 - 29.9
- I. Derece Obezite30 - 34.9
- II. Derece Obezite35 - 39.9
- III. Derece Obezite40+